Swedish Fashion Counsil

Svensk Handel hyllar unika modetalanger

Modemärket Johannes Adele prisades när Swedish Fashion Council delade ut utmärkelsen Swedish Fashion Talent of the Year för tolfte året i rad. Svensk Handel Stil delade ut en prischeck på 25 000 kronor till personerna bakom företaget.

Swedish Fashion Talents är ett talangprogram som sedan 12 år tillbaka drivs av Swedish Fashion Council med syfte att främja och stötta nya varumärken.

Utmärkelserna ges till de varumärken som visat hög grad av tydlighet, unicitet, kreativ höjd, vision, produkterbjudande, designkvalitet, samtidsrelevans, modegrad, affärsidé och affärsmässighet i sina respektive två kategorier; mode och accessoar.

Juryn har i år tilldelat utmärkelsen Swedish Fashion Talent of the Year 2017 till Johannes Adele med motiveringen:
Ett modemärke med starkt kollektionstänk och etisk produktion, där mode i samskapande och identitet står i fokus. Med skärpa och kommunikation från underground lyfter de coolness till ytan utan att tappa bärbarhet.

Svensk Handel Stil var med och delade ut stipendiet.

– Det här duktiga modeskaparna, Johannes och Adele, jobbar med hållbarhet och unisex. Det känns så klart väldigt bra om stipendiet kan bidra till deras vidare framgång, tycker Maria Sandow, kanslichef Svensk Handel Stil, som delade ut 25 000 kronor från Svensk Handel Stil till årets Swedish Fashion Talent,

Senaste inlägg