Ny ordförande för Svensk Handel

Publicerad: 2017.11.27  •  Senast uppdaterad: 2017.11.27

Anders Svensson ny ordförande för Svensk Handel

Anders Svensson, vd för ICA Sverige, tar över som ordförande för Svensk Handel efter Fredrik Persson som tillträder som ny ordförande för Svenskt Näringsliv.

Anders Svensson har bred erfarenhet och kunskap om handelns frågor. Han är vd för ICA Sverige och vice vd för ICA Gruppen. Han har tidigare varit vice ordförande i Svensk Handel och sitter också i Svenskt Näringslivs styrelse.

– Handeln är en betydelsefull näring som varje dag skapar jobb, tillväxt och skatteintäkter till den svenska ekonomin. Svensk Handel har ett viktigt jobb att göra, inte minst med tanke på att vi snart går in i ett valår. Om svenska handelsföretag ska fortsätta att vara konkurrenskraftiga krävs bland annat att vi förmår att skapa trygga och säkra butiksmiljöer, säger Anders Svensson.

Anders Svensson tillträder rollen som ordförande för Svensk Handel omgående. Fredrik Persson valdes under måndagen till ordförande för Svenskt Näringsliv.

Hans Tjernström

Presschef, Stockholm
076-781 86 96
Senaste inlägg