Viktig markering!!

Publicerad: 2018.09.06  •  Senast uppdaterad: 2018.09.06

Åtal mot bluffbolaget Företagsopinion väntas: ”Viktig markering”

Det pågår en omfattande utredning av blufföretaget Företagsopinion. Enligt tidningen Driva Eget har åklagaren beslutat att driva in nästan en halv miljon kronor från ett företag som agerat betalningsmottagare åt företaget. Snart väntas åtal väckas mot de bolag som de använt som betalningsmottagare, något som Svensk Handel välkomnar som en viktig markering.

”Även om den beslagtagna summan är en bråkdel av vad bolaget lyckats driva in är det en viktig markering från samhället att personerna runt Företagsopinion nu ställs inför rätta”, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel.

Svensk Handel Varningslistan har mottagit tusentals klagomål mot Företagsopinion och bolaget är listat på Varningslistan sedan den 27e juli 2017. Företagsopinion skickade ut blanketter som uppfattas som en marknadsundersökning, gömt djupt i det finstilta står det att det drabbade företaget förbinder sig att annonsera hos Företagsopinion.

”Företaget är en av de enskilda aktörer som fått in flest klagomål sedan Varningslistan startades. Bolaget har vållat enormt stor ekonomisk och känslomässig skada för mängder av företagare”, säger Per Geijer.

Tidningen Driva Eget skriver att den omfattande förundersökningen innehåller misstanke om grovt penningtvättbrott mot San Fransokyo AB, ett bolag som agerat betalningsmottagare åt bluffbolagen Företagsopinion, Bolagsupplysningen och Företagsopinion.

Svensk Handels bild är att det är samma personer som ligger bakom alla tre bolagen. I ett försök att förhindra Svensk Handels arbete med att stoppa blufföretagen har Företagsopinon försökt att stämma Svensk Handel i estnisk domstol. Ett mål som de förlorat i första instansen.

Se samtliga företag på Varningslistan här

Senaste inlägg