2023-11-06

HEJ NOVEMBER!

I Norrköpings handelsområden pågår en rad spännande projekt, det bubblar! Och på fredag är dags för att välkomna till en fullsatt Handelsgala! Trots höstens kyliga och regniga väder andas det positivism på flera fronter. Önskar dig en trevlig läsning av månadens nyhetsbrev och uppmanar dig att boka in den 21 november redan nu!

 

HANDELSGALAN, ÅRETS HÖGTID I NORRKÖPINGS HANDEL
Årets höjdpunkt är här och den förtjänar all uppmärksamhet! Handelsgalan 2023 närmar sig med stormsteg, och vi är glada att berätta att antalet nomineringar och röstningar har slagit rekord, inklusive kategorin för ”Café/Restaurang” – en bransch som är av stor betydelse för handeln. Norrköping Handel har i år valt att lyfta fram denna bransch på galan och ge dem den hyllning de förtjänar.

Datum & plats
10 november 2023, Flygen, Norrköping

På Handelsgalan lyfter vi framgångsrika företag, inspirerande individer och banbrytande initiativ inom Norrköpings handel. Höjdpunkten är prisutdelningen där åtta aktörer kommer att belönas för sina enastående insatser under året. Fem av vinnarna röstas fram av allmänheten och branschjuryn, medan årets hederspris och Let’s Create-priset utses av Norrköpings Tidningar och Norrköpings kommun. Handelsanställdas stjärna utses av en jury från Handels.

De nominerade i de fem kategorierna är:

Årets Butik
Busfrö, Johnells, Lekia (Linden)

Årets Matbutik
Coop Domino, Ica Kvantum (Mirum), Ica Nära (Ljura)

Årets Nykomling
Henmark, Kjell & Co (Ingelsta Shopping), Östenssons

Årets E-handel
IKEA, Stadium, Qvarsebo Kaffe

Årets Café/Restaurang
Event Center (Mirum), Kitchen & Cocktails, Tinas Café å Sånt


Ett stort tack till Handelsgalans partners som gör projektet möjligt:
Norrköpings Kommun, Handels, Ingelsta Shopping, Lundbergs Fastigheter, Castellum, Norrköpings Tidningar, Mirum Galleria, ICA (MAXI, Strömmen, Spiralen & Smedby), Domino, Exiso Städ-Facility, NKPG City och HAPPY Events.

 

 

VÄLKOMMEN TILL FORUM NORRKÖPING HANDEL 21 NOVEMBER MED TEMAT ”DET BUBBLAR I NORRKÖPING”.
”Forum Norrköping Handel” är mötesplats och nätverk för utveckling av handeln inom Norrköping. Vi blickar framåt i Norrköping Handel! Handelsbranschen står inför utmaningar i form av minskat konsumtionsutrymme och en svag krona, vilket påverkar svenska handelsföretag betydligt. Det är dags att möta de utmaningar som ligger framför oss.

Datum & plats
21 november kl. 11.15-13.00 på The Lamp Hotel.

Under vår årliga nätverksträff kommer kommunen och handelsplatserna att presentera pågående projekt under temat ”Det bubblar i Norrköping”.

Agenda för dagen inkluderar:

  • Läget i handeln ( Elisabet Elmsäter Wegsö Näringspolitisk talesperson Svensk Handel)
  • Planer och byggprojekt
    Ingelsta Shopping (Joakim Ritzen Centrumchef)
    City (David Nilsson VD NKPG City)
    Mirum Galleria (Annelie Svensson Centrumchef)
  • Status projektet Inre Hamnen (Bengt Stenberg Samhällbyggnadsdirektör)
  • Nya Upplev Norrköping (ordf. Alex Nejdemo)

Moderator för dagen är Mats Willner från Norrköpings Tidningar.

Anmäl dig senast den 17 november till sofia@happyevents.se. Anmäl även eventuella matavvikelser då lunch kommer att serveras.

 

TRE EXKLUSIVA DELAR AV FORUM NORRKÖPING HANDEL SUMMERARS
Nätverksaktiviteten Inspirationslunch har till syfte att vara ett lättsamt och trevligt handelsforum. Medlemmar, utvalda politiker och tjänstemän i Norrköpings Kommun välkommas vid fyra tillfällen per år, ett per kvartal, till inspirerande och lärande möten under tematiseringen: branschens bästa kundmöte. Vi tackar eminenta föreläsaren Johan Lindahl för att under tre tillfällen under året ha levererat kunskap i världsklass och på ett mycket inspirerande sätt har höjt nivån på handeln i Norrköping.

För att förbättra Handelns möjlighet att anpassa sig krävs kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och samverkan med de aktörer som påverkar handeln. Aktörer som kollegor, politiska beslutsfattare, kommunala tjänstemän, fastighetsägare och lokala medier. Norrköping Handel skall verka för att vara ett forum för inspiration, nätverkande och fortbildning. Detta forum är en utveckling av Norrköping Handel med fokus på kompetenshöjning och samverkan.

 

HANDELNS UTVECKLING
Lönsamheten inom handeln oroar oss, och den senaste räntehöjningen ökar vår oro för en eventuell djupare lågkonjunktur. Konsumtionsutrymmet minskar ständigt, och det påverkar vår bransch negativt. Vi har lärt oss vikten av att behålla personal efter pandemin, men nu står vi inför en ökad risk. I svåra tider startas dock nya företag, och kreativa idéer får fäste. Därför är det viktigt att främja nyföretagandet, eftersom tillväxten inom handeln kommer att ske genom detta.

 

TRYGGHET & SÄKERHET
Norrköping Handel och Svensk Handel fortsätter att arbeta för handelns mest prioriterade fråga: trygghet och säkerhet. Nästa steg är ett planerat dialogmöte där vi tillsammans med representanter från kommunens säkerhetsavdelning kommer att diskutera Svensk Handels perspektiv på hur arbetet kan göras mest effektivt.

Svensk Handel har tagit fram konkreta åtgärder för en tryggare handel och ett rättssäkert samhälle, inklusive att involvera handeln i kommunernas brottsförebyggande arbete. Samarbetet mellan näringslivet och handeln spelar en avgörande roll i att skapa trygghet för invånare och besökare, och detta arbete är av stor vikt för vårt samhälle. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för en blomstrande handel i Norrköping!

 

NORRKÖPING KLÄTTRAR I RANKING!
Norrköping har klättrat hela 16 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking, nu på plats 247. Detta är ett tecken på att företagare upplever förbättringar i vår kommun. Det finns fortfarande mycket arbete att göra för att förbättra näringslivsklimatet. Norrköpings näringslivsråd arbetar tillsammans med kommunen för att stärka dialogen och samarbetet, och Norrköping Handel är aktivt engagerad i detta arbete. Med överenskommelsen ”Handslaget” har vi tydliggjort förväntningarna på de lokala företagen, förtroendevalda och tjänstepersoner. Vårt mål är att förbättra kommunens bemötande och skapa en mer serviceinriktad myndighetsutövning samt en bättre dialog med företagen.

 

Håll dig uppdaterad med Norrköping Handel och håll ögonen öppna för fler spännande nyheter och evenemang. Vill du bli medlem? Läs mer och skicka in er ansökan här…
Tillsammans bygger vi en stark handel i Norrköping!

Norrköping Handel
genom Annelie Svensson
Ordförande