Skolstarten viktig för handeln

Publicerad: 2018.08.14  •  Senast uppdaterad: 2018.08.14

Skolstarten viktig för handeln

Den varma sommaren lider mot sitt slut och för många av Sveriges unga väntar skolstarten runt hörnet. Inför skolstarten passar många på att införskaffa allt som behövs för det nya läsåret.Det brukar ge handeln ett visst uppsving.

I Handelsbarometern för augusti 2015 svarade 51 procent av sällanköpshandlarna att skolstarten är mycket eller ganska viktig för försäljningen. Bland dagligvaruhandlarna var motsvarande siffra 43 procent.

Augusti och september är framförallt viktiga månader för butiker som säljer kläder, skor, böcker och papper samt artiklar inom sport och fritid.

– Slutet av augusti innebär en nystart för många efter sommarens semester. Det gör att vi köper allt från kläder till jobbet, till nya skol- och idrottsprylar till barnen, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.

Storsäljare inför skolstarten

  • Ryggsäckar
  • Böcker, papper och pennor
  • Cyklar
  • Surfplattor
  • Pennor
  • Hänglås
  • Gymnastikskor
  • Armbandsklockor
Senaste inlägg