2022-10-29

Nancys lyckliga tårar

Nancy Asmar, som har jobbat och mött kunder i 20år, kunde inte hålla tillbaka tårarna över kvällens pris. ”Det här betyder allt”, sa årets butikssäljare inför jublet i Flygeln.

Årets E-handel: ICA Maxi
Let́s Create: Åsa Svalberg, Circle K (Gamla Övägen)
Årets butikssäljare: Nancy Asmar, Kicks (Linden)
Årets nykomling: To Decay.
NT:s Hederpris: Colorama
Årets ledare: Nathalie Simonsson, Rituals
Årets matbutik: ICA Strömmen
Årets butik: Normal

Handlarnas egen kväll skakade om Flygeln och Norrköping i sin grund, när nästan500 personer hurrade, jublade och dansade genom Handelsgalan 2022.

Årets upplaga, den 11:e ordning, hade lämnat pandemi, oro och skenande elpriser utanför dörren och skapade en glädje och en känsla, som inte lämnade någon oberörd.

Nästan 17 000 röster hade lämnats in till tävlingen.

– Ni förstår ju själva hur populära ni är. Jag förstår om det finns många nervösa människor där ute, sa skådespelaren Sara Sommerfeld, som var kvällens galavärd.

Och vinnarna blev populära.

Taket på Flygeln lyfte, när årets butikssäljare avslöjades och Nancy Asmar på Kicks i Linden tog över scenen.

– Det här priset betyder allt. Jag har stått i butiken i 20år och nu får jag det här. Det känns oerhört stort. Jag är så lycklig. Jag måste tacka alla”, sa hon.

To Decay i Knäppingsborg blev ”årets nykomling”, där hyllningarna aldrig tog slut.

– Vi har sagt att vi leker butik, men nu står vi här. Vi står alla inför en tuff tid, men kan vi hålla ihop tillsammans ska vi vända det här. Vi kan det”, menade den lyckliga trion Andy Vilhelmsson, David Vilhelmsson och Wibke Loh.

Text & källa:
Mats Willner
Norrköpings Tidningar