2022-04-14

Handeln tillsammans med restaurangbranschen

Den 18 mars bjöd Norrköping Handel tillsammans med Bråvikens restaurangförening och Norrköpings kommun in till ett möte med presentationer och dialog kring ämnen som berör våra branscher. För värdskapet stod Reidar Svedahl och Britt Forsberg från Näringslivskontoret. Utan tvekan finns det framtidsförväntningar i alla led och allt kan summeras till att vi behöver arbeta tillsammans för att stärka Norrköping.

Christina Leinonen, Norrköpings kommun berättade hur suget efter upplevelser ökar inför sommaren. Samarbete över gränserna är viktigt för att uppnå högt satta mål för besöksnäringen och restaurang och handel välkomnas att haka på ”paraply-event” som kommunen står för.

Evenemangskalendern är välfylld och bland sommarens besöksanledningar finns bland annat Norrköping Horse show 19-22 maj, Norrköpings Fotbollsfest 28-31 juli och SM i friidrott 5-7 augusti. 

East Sweden Convention Bureau gav en inblick i ett spännande arrangemang för nästa år, 1-3/9 2023 Nordiska Ferrari-klubben – kanske skall vi låta Italien prägla alla våra verksamheter under eventet.

Att Norrköping ska vara en trygg och välkomnande stad där man vill vara är målsättningen och Kommunens säkerhetschef Rickard Tjernström visade hur den kommunala strukturen för säkerhet har förbättrats. Samarbetet med Polisen skall stärkas och detta välkomnar vi inom Norrköping handel för det är bara med gemensamma krafter som vi kan skapa trygga platser. Stina Storm från NKPG City berättade om arbetet för ett attraktivt och tryggt city. 

”Effektiv samordning för trygghet” (EST) är en forskningsbaserad metod för ökad trygghet som syftar till att alla ska känna sig bekväma att vistas i city, handelsområden och andra allmänna platser i Norrköping. Arbetet pågår i olika stadsdelar. Vikten av att alla rapporterar in brott som begås betonades för att skapa en gemensam lägesbild för alla aktörer. 

Mötet gav mersmak och som alltid känns samarbete och dialog som den bästa vägen för att lyfta Norrköping till nya höjder. Vi slutar inte här utan följer upp med ytterligare ett möte där vi bjuder in bredare för att fler skall få ta del av program och få ny energi för sommaren. Vi kallar det ”Norrköping Boost -up” Ett event som andas energi och framtidstro för företag inom handel och besöksnäring. Fyllt med inspirerande talare som bidrar till att stärka Norrköpings handel och besöksnäring. Tid och plats presenteras inom kort.

Fler artiklar