Årets vinnare 2023

Årets Butik

Årets Butik är ett företag där du alltid känner dig välkommen, får en personlig service och där ett trevligt bemötande är en självklarhet. Både den stora och den lilla butiken har möjlighet att vinna denna kategori. Butiken följer med i utvecklingen, inspirerar och har alltid kunden i fokus.

Busfrö

Busfrö har förändrat second hand-shopping med sitt cirkulära koncept, och det har blivit det självklara valet för Norrköpings invånare. Här handlar man kläder, skor, inredning och prylar på ett enkelt, roligt och inspirerande sätt samtidigt som man shoppar med gott samvete. Grattis, Busfrö, ni är Norrköpings främsta butik 2023!

Årets Matbutik

Årets Matbutik är ett företag där du alltid känner dig välkommen, får en fin personlig service och där ett trevligt bemötande är en självklarhet. I denna fysiska butik är det alltid rent, fräscht, ordning och reda.

ICA Kvantum, Mirum

Under ny ledning har ICA Kvantum blomstrat. Genom innovativa lösningar och en förbättrad kundupplevelse har butiken blivit den ultimata destinationen för matälskare. Grattis till denna välförtjänta vinst som Årets Matbutik i Norrköping 2023!

Årets Nykomling

Årets Nykomling är en tilltalande butik som nyligen etablerat sig i Norrköping och som tillför något nytt på sin marknadsplats. Butiken erbjuder ett nytt koncept eller också ett väletablerat koncept som öppnar i nytt läge.

Östenssons

Familjeföretaget, som har varit verksamt i över 60 år, är nu en sann vinnare i kategorin Årets Nykomling med sin nya etablering i Norrköping. Ni har framgångsrikt satt fokus på färska och närproducerade livsmedel och har snabbt blivit en inspirationskälla för matälskare med sin otroliga matglädje. Grattis till detta pris, ni har berikat vår stad!

Årets E-handel

Årets E-handelsbutik i Norrköping visar på framgångsrik, säker och kundvänlig handel som nyttjar de digitala kanalernas fulla potential. Här visar man på nytänkande och professionalism inom svensk e-handel. Årets e-handlare bedriver försäljning till konsument via nätet och företaget har sitt säte i Norrköping.

Stadium

Stadium har lyckats skapa vinnande upplevelser genom sin användarvänlighet och förmåga att guida kunder genom ett imponerande utbud av tiotusentals produkter. Med er mångåriga erfarenhet och djupgående kundkännedom, har ni en unik förmåga att förstå och tillfredsställa varje individs unika behov, oavsett smak, budget och geografisk marknad. Grattis till Stadium, ni är våra välförtjänta vinnare i kategorin Årets E-handlare! Norrköping är så stolta över er!

Årets Café/Restaurang

Årets Café/Restaurang är en prestigefylld utmärkelse som erkänner och belönar enastående prestationer inom café- och/eller restaurangbranschen under 2023. Denna kategori lyfter fram de caféer och restauranger som utmärkt sig på mat & dryck, atmosfär, service och kundengagemang.

Tinas Café å Sånt

Tinas Café har vunnit allas hjärtan och är en sann vinnare. Dess generösa öppettider och utmärkta tillgänglighet, tillsammans med en vänlig personal och en unik plats i vackra Knäppingsborg, har skapat en oöverträffad glädje och njutning för både Norrköpingsbor och besökare. Grattis till Tinas Café, ni är Norrköpings strålande vinnare i kategorin Årets Café& Restaurang 2023!

Handelsanställdas Stjärna

Handels pris ”Handelsanställdas stjärna” tilldelas en person som är ett föredöme på arbetsplatsen och som motiverar och inspirerar sina kollegor. Personen har ett engagemang som inte bara gör skillnad på arbetsplatsen utan även visar på stort samarbetande och framåtanda tillsammans med arbetsgivare och branschorganisationer inom Norrköping Handel. Kunskap och framåtanda är centrala egenskaper. Priset delas ut av branschorganisationen Handels.

Sara Avenhammar, Rusta

Sara har en ledande position som huvudskyddsombud och ordförande på en av Norrköpings största arbetsplatser. Som förebild och företrädare för sina arbetskamrater jobbar hon tillsammans med arbetsgivaren för att skapa Norrköpings bästa och inte minst säkraste arbetsplats. Sara är också en förebild för Handelsanställdas Förbunds alla medlemmar och förtroendevalda. Hon har dom senaste 2 åren utbildat inte mindre än 250 skyddsombud här i Norrköping med omnejd!

Let’s Createpriset

ICA Kvantum, Klockaretorpet

Årets Let’s createpriset tilldelas ICA Kvantum, Klockaretorpet för intresse och engagemang. Eleven får ett tydligt schema av handledaren men även ett varmt välkomnande. Eleven får en ordentlig genomgång av butiken och dess värderingar och värdeord. Eleven har alltid en person som är ansvarig oberoende på vilken avdelning som eleven arbetar på vilket ökar tryggheten för eleven. Vi som skola har alltid lätt att få kontakt med butiken och handledaren. Butiken hjälper även gärna till med kunskap och tid även när inte det är apl-tid. Vi på försäljning- och serviceprogrammet anser därmed att Ica kvantum Klockaretorpet är en butik som hjälper Norrköpings framtid med sin framtid. Priset delas ut av Norrköpings Kommun.

Hederspriset

Hederspriset delas ut till en person eller ett företag, som på̊ ett eller annat sätt satt sin prägel på̊ eller betytt mycket för handelns utveckling i Norrköping genom åren. Mottagaren utses av en jury från Norrköpings Tidningar.

Sandströms.

Mitt i ingenstans – mellan citys puls å ena sidan och handelsplatsens surr å andra sidan – ligger butiken med Norrköpings längsta skyltfönster, som lockar blickarna från 1000-tals personer varje dag. Här, i den gamla biografen Royal vid stadens norra promenad, har generationer klätt sig för vardag och fest. Det är en modig 100-åring, som lyckats skapa sin egen framgång och hitta en egen väg genom modets alla oväntade turer och tuffa utmaningar. Då var det Lagos. Nu är det Sandströms.