2024-06-12

Tack Annelie, välkommen Lovisa!

Efter tre år som ordförande för branschorganisationen Norrköping Handel lämnar Annelie Svensson sin post. Lovisa Lindholm har valts till ny ordförande. Vi vill rikta ett varmt tack till Annelie för hennes enastående insatser under dessa år.

Annelie har ordet:
Tre år som ordförande i Norrköping Handel har varit makalöst spännande, givande och utmanande. Det är en stor förmån att få delta i många utvecklande möten och träffa fantastiska människor, allt i syfte att gynna föreningen och handeln i Norrköping. Vår stad behöver en förening som verkar för handelns intressen, och det har varit en ära att få leda detta arbete.

Under dessa år har vi arbetat intensivt med att definiera föreningens uppdrag och framtid. Vi har aktivt deltagit i debatter och forum, där Norrköping Handel har synts och hörts tydligt inom näringslivet. Jag vill tacka alla styrelseledamöter för ett fantastiskt samarbete och stort engagemang, tillsammans har vi utvecklat organisationen med fokus mot våra gemensamma mål.

Det finns några som har betytt mycket för mig i rollen som ordförande och till vilka jag vill rikta ett extra varmt tack.

Ett särskilt tack till tidigare näringslivsdirektör Joakim Ljungqvist, vars förståelse för handelsbranschens betydelse har gett handeln en tydlig plats i näringslivsutvecklingen. Det känns att Norrköpings kommun lyssnar och värdesätter vårt engagemang. Min tid som ledamot i Norrköpings kommuns näringslivsråd har varit både personligt utvecklande och värdefull för föreningen. Med stolthet representerade jag hela Norrköpings näringsliv i Handslaget med Norrköpings kommun, för att förbättra näringslivsklimatet.

Ett stort tack till Elisabet Elmsäter Vegsö, Svensk Handels näringspolitiska expert, vars stöd och kunskap har varit ovärderlig för handeln i Norrköping.

Emil Colldin, min företrädare och samtalspart som varit oerhört värdefull.

Britt Forsberg på Näringslivskontoret i Norrköpings kommun som varit ett stöd och en tacksam länk till kommunen.

Slutligen, mitt varmaste tack till Happy Events, med Mattias Zingmark i spetsen, som inte bara skapar en Handelsgala i världsklass utan även bidrar till föreningens utveckling och värdeskapande. Utan er hade vi inte kommit så här långt och det hade definitivt inte varit lika roligt!

Det är med stort förtroende och glädje jag lämnar över ordförandeklubban till en ny, stark ledare. Lovisa Lindholm, grattis till detta viktiga och givande uppdrag. Jag är säker på att du kommer att briljera och föra denna viktiga förening framåt. Stort lycka till!

Stort tack för förtroendet!

//Annelie Svensson

 

Välkommen Lovisa!
– Jag tackar för förtroendet och tar mig an uppdraget med tillförsikt. Jag har sett vilket tydligt avtryck tidigare ordförande gjort, både Anneli och Emil har imponerat med engagemang och en tydlig närvaro. Så med stöd av den eminenta styrelsen hoppas jag på att även jag ska ta Norrköping Handel ytterligare ett steg i rätt riktning för handeln i Norrköping.

Handeln är så viktig för Norrköpingsborna, för deras behov, nöje och trivsel. Vi är en av stadens främsta arbetsplatser, det är vi som alltid håller öppet, vi finns alltid när ni behöver oss. Handeln i Norrköping är en del av stadens bultande hjärta.

Norrköping handel har ett viktigt uppdrag i att samla alla handlare och utveckla våra intressen i samverkan med kommunen, besöksnäringen och Norrköpings fantastiska kulturliv. Nu kör vi, säger Lovisa Lindholm inspirerat!