2022-04-13

Vårkänslor i handeln när Norrköping andas entusiasm och engagemang

Allt som inte är under utveckling är under avveckling säger föreläsaren Christer Olsson. Det gäller i allra högsta grad för oss som jobbar inom handeln. Det finns inget mitt emellan. Tror vi att vi kan sitta still i båten så är vi farligt ute. Prova att sluta springa på löpbandet får du se. Precis så förstår jag att resan för bröderna Ulf och Bobbo Eklöf har varit när de har byggt upp ett av Sveriges största varumärke i detaljhandeln. Stadium, en fantastisk förebild för hela handeln och som visar vad man kan bygga upp från en sportaffär i en källarlokal i Norrköping till att bli den dominerande i en tuff bransch. 

I Norrköping Handels Morgonsoffa får vi möta Ulf Eklöf och höra hans berättelse om resan kantad av stora beslut och stadig tillväxt. ”Vi fortsätter att utveckla butiken. Det kommer att fortsätta finnas en levande handel” säger Ulf när vi pratar om framtiden. Har man en bra affärsidé och följer den och gör sunda investeringar så kan man växa. Jag tror att Norrköping kan ha en väldigt bra framtid med bland annat Ostlänken och närheten till Stockholm och inre hamnen konstaterar Ulf. Vi är glada för denna stund av inspiration från en sann entreprenör. Tack Ulf Eklöf Stadium.  Se hela intervjun här.

En färgstark Norrköpingsprofil, Elisabeth Ring, har också gästat Morgonsoffan. Butik Bettan är Elisabeths livsverk som kammade hem det ärofyllda priset ”Årets Butik” på Handelsgalan 2021. Genom det personliga engagemanget som strålar från Bettan, som hon kallas, så har hon byggt upp en verksamhet som lockar kunder från ett marknadsområde långt utanför Norrköpings gränser. I Morgonsoffan får vi höra om hennes resa och om de tips hon har för att vara kundens förstahandsval. Se hela intervjun här.

/

Annelie Svensson

Ordförande i Norrköping Handel

Fler artiklar